Michał Bodzianowski 11 letni uczeń z Kolorado,,USA dopiero za 10 lat będzie mógł spróbować swego wynalazku. Opracował nową metodę produkcji piwa którą sprawdzi się na stacji kosmicznej. Kolejny nastolatek wynalazca z rodziny polskich emigrantów.
To już kolejny przypadek nastolatka wynalazcy z rodziny polskich emigrantów. Powstaje więc pytanie: ” Czy to Polska pozbywa się najzdolniejszych ktorzy stają sie wybitnymi za granicą , czy też polska szkoła nie potrafi dać szansy zdolenej młodzieży. Zamiast stymulować talenty mlodych Polaków w różnych dziedzinach, podejmuje się stymulację seksualną od przedszkola wychowując do gejostwa. Czy mozna sie dziwić że w kraju młodzi pieprzą wszystko – skoro MENeliki chcą ich uczyć głównie masturbacji ?
Michał Bodzianowski . lat 11, uczeń szóstej klasy , mieszkaniec Kolorado oracowałsposób warzenia piwa w kosmosie i wkrótce jego metoda zostanie praktycznie sprawdzona. Michał pokonał swoim opracowaniem prawie 4000 tysiące konkurentów i wygrał rywalizację prowadzona przez National Center for Earth and Space Science Education.
On sam to wymyślił i opracował , mówi nauczycielka i sponsorka Michała z STEM School and Academy, pani Sharon Comb . Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM).
Michał otrzyma mini laboratorium na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej, gdzie będzie sprawdzana w praktyce opracowana przez niego technologia produkcji piwa. Stanie sie to w najbliższych miesiącach.
Inspiracją dla Michała była książka którą otrzymał w prezencie na Boze Narodzenie ( czy ktoś jeszcze kupuje swoim dzieciom ksiązki na prezent?) w której opisywano rózno dziwne fakty. Między innymi była mowa o tym że w średniowieczu ludzie pili dużo piwa, ponieważ było bardziej czyste niż woda.
Podczas gdy astronauci mogą podczas eksperymentów polaczyć pożyteczne z przyjemnym , kosztując sobie po całym dniu pracy w przestrzeni orzeźwiający napój , Michał mówi jego pomysł jest korzystny, „zarówno z przyczyn medycznych jak też jako środek na przetrwanie. Człowiek wyjatkowo dobrze reaguje na piwo.
Eksperyment Michała zostanie przygotowany na Ziemii i wszystko wysłane w kosmos gdzie astronauci będą łączyć substancję według jego instrukcji.
Mały browar znajduje sięwewnątrz rury długości 15 cm, wypełnionej rozdzielonymi porcjami chmielu, wody, drożdży i jęczmienia słodowego (wszystkie kluczowe składniki wykorzystywane do produkcji piwa) .Zostana one dostarczone do stacji przez firmę NanoRacks. Astronauci na pokładzie stacji będą mieli zadanie wstrząsnąć mieszanki,aby zobaczyć,jak drożdże współdziałają z innymi składnikami. Równoczesnie Michał będzie wykonywał te same procedury na Ziemi aby porównać i sprawdzić jakie są różnice.
Produkcja piwa w kosmosie wyglada na rodzaj fanaberii, ale tak naprawdę jest to być może istotny sposób uratowania załogi stacji w przypadku gdyby doszło do zakażenia wody. Alkohol jest najlepszym czynnkiem dzięki któremu skażoną wodę można oczyścić w kosmosie, nie odwożąc jej na Ziemię.