Mając do wyboru 10 różnych rodzajów miodu a jeden miód mojego Taty, wybieram ten jedyny rodzaj mojego Taty,bo znam genezę miodu a także skutki
Do naszej społeczności dołączyła osoba, pomagająca w sprzedaży miodu lipowego z rodzinnej pasieki w Gąbinie.
Bezpośrednio na forum a także na Facebook można uzyskać więcej informacji na temat miodu i jego możliwości zakupu.
Poniżej fragment:
Miód jest w 100% naturalny, gdyż sam naturalnie zaczyna gęstnieć. Nie ma
możliwości by miód, zrobiony wyłącznie przez pszczoły, czytaj bez
ingerencji człowieka (w produkcję miodu), pozostał przez cały rok płynny.
Miód Taty gęstnieje mniej więcej 2 miesiące od podebrania miodu pszczołom.
Po zgęstnieniu, na powierzchni miodu może zrobić się warstwa płynna, u Taty
ta warstwa jest około pół centymetra. Według mojej wiedzy jest to związane
z obecnością cukru prostego fruktozy. Wtedy miód trzeba wymieszać.
Zapraszamy!