Globalnie i Lokalnie
Like

PIRÓG BIŁGORAJSKI bezglutenowy i zamiast chleba

27/09/2013
1748 Wyświetlenia
1 Komentarze
1 minut czytania
PIRÓG BIŁGORAJSKI bezglutenowy i zamiast chleba

PIRÓG BIŁGORAJSKI – zdrowa alternatywa dla pieczywa i prosty sposób wykonania.

0


IMG_8255

Zdrowa a przede wszystkim bezglutenowa alternatywa dla pieczywa i prosty sposób wykonania.

 

0,5 kg kaszy gryczanej (może być jaglana)
0,5 kg sera białego
200 ml śmietanki
1 jajko
0,5 kg pieczarek uduszonych z 2 dużymi posiekanymi cebulami
2 szklanki wody
sól, pieprz

Wymieszać składniki, wrzucić do formy i piec około godziny w ok. 170 stopniach Celsjusza przykryte.

Piróg jest bardziej mokry niż chleb, można go kroić w kromki tak jak na zdjęciu, podgrzewać do potraw na gorąco, robić z niego kanapki, zapiekanki itp.
Chyba powinniśmy popracować nad całkowicie wegańska recepturą tego cuda.

 

O zdrowotnych właściwościach kaszy gryczanej dowiesz się na facebookowym blogu Magia i Luksus Natury Dla Zdrowia i Urody

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344040989064499&set=a.238897702912162.59980.112802438855023&type=1&

 

0

Magia i Luksus Natury

Pisze, fotografuje, filmuje dslr, interesuję się ekologią i naturalnymi terapiami, kocham piękno przyrody.

99 publikacje
2 komentarze
 

Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Authorization
*
*
Registration
*
*
*
Password generation
343758