Globalnie i Lokalnie

Oświadczenie UPR w sprawie skandalicznego wpisu Radosława Sikorskiego

30/11/2013
Oświadczenie UPR w sprawie skandalicznego wpisu Radosława Sikorskiego

Radosław Sikorski nie po raz pierwszy kompromituje siebie oraz rząd, który reprezentuje. Niestety jego niestosowne, czy wręcz aroganckie, wpisy kompromitują także nasz kraj. Zamieszczony dziś przez niego wpis o następującej treści:

„Radosław Sikorski ‏@sikorskiradek 41m
Oczekuję od polityków PiS deklaracji ile polskich miliardów chcą wpompować w skorumpowaną gospodarkę UKR aby przekupić prez. Janukowycza”.

Nie przystoi nie tylko Ministrowi Spraw Zagranicznych poważnego europejskiego kraju, ale każdemu kulturalnemu człowiekowi. Jego treść nie tylko przekracza granice dobrego smaku i kultury, ale zdecydowanie nosi w sobie znamiona skandalicznej. W jednym zdaniu Radosław Sikorski obraża sąsiedni kraj sugerując mu znacząco posuniętą korupcję gospodarki oraz insynuuje prezydentowi tegoż kraju skłonność do przyjmowania łapówek. Rozumiemy, że to zdanie oddaje stan własnych ciągot ministra Sikorskiego. Nie mniej poziom kompromitacji Polski w oczach przedstawicieli innych państw jest ogromny. Dodatkowo wypowiedź ta jest jawnie sprzeczna ze stanowiskiem rządu Polskiego w sprawie Ukrainy, co ośmiesza i kompromituje także szefa tegoż rządu w osobie premiera Donalda Tuska.
W tej sytuacji wzywamy premiera Donalda Tuska do natychmiastowego zdymisjonowania ministra Radosława Sikorskiego i odsunięcia go od wszelkich funkcji, które wiązałyby się z reprezentowaniem Polski na jakimkolwiek forum.

dr Bartosz Józwiak
Prezes UPR

PrezesUPR

Dr Bartosz Józwiak Prezes Unii Polityki Realnej - partii konserwatywno-liberalnej. Doktor archeologii.

3 komentarz

1. Avatar Ano

Uwazam, ze nasz ” zdradek” dobrze napisał…niech sie Ukraina sama nagina – nie nasz interes doplacac do ich aneksji / lub zabraniac im zazycia szczescia /

2. Unia nić nie daje za darmo, bo tylko finalnie chce polepszyć swoją kasę.

3. Avatar Krzysztof

Ukraina w UE to polska racja stanu,ale i racja stanu Ukrainy,bo wspólnie i za przykładem węgierskiego Orbana odmienimy oblicze Europy, która zdąża ku zagładzie.