Media Watch i recenzje

Oświadczenie Prawicy Rzeczypospolitej – Nie pozwolimy deprawować naszych dzieci!

31/05/2013

Jutro Dzień Dziecka. Już za parę godzin obejrzymy festiwal obłudy. Władze – z premierem na czele – będą prześcigać się w wylewnych serdecznościach wobec dzieci i ich rodziców. Będę to robić ludzie, którzy rujnują wysiłek wychowawczy polskich rodzin i edukację polskich dzieci. Będą to robić członkowie rządu, który oficjalnie współpracuje z organizacjami homoseksualnymi, który poleca nauczycielom podręczniki przygotowane przez te organizacje. Bez żadnego poczucia odpowiedzialności społecznej, bez świadomości, że wychowanie należy do najważniejszych składników dobra wspólnego – rząd ten przyjmuje ideologiczne zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), by od wieku przedszkolnego rozbudzać w dzieciach zainteresowania seksualne, tak by w dwunastym roku życia, a więc jeszcze w szkole podstawowej, były gotowe do podjęcia życia seksualnego. Tej władzy możemy więc powiedzieć tylko jedno: […]

31.05.13_1

Tej władzy możemy więc powiedzieć tylko jedno:

Ręce precz od naszych dzieci! Nie sprzedawajcie naszych dzieci dla swoich karier!

(-) Marek Jurek

Prezes Prawicy Rzeczypospolitej

(-) Krzysztof Kawęcki

Wiceprezes ZG Prawicy Rzeczypospolitej

fot. www.warszawa.prawicarzeczpospolitej.org

Wiadomosci 3obieg.pl

Napisz do nas jeśli w Twoim otoczeniu dzieje się coś, co wymaga interwencji dziennikarskiej redakcja@3obieg.pl

1. Nie pozwolimy, a kto to będzie robił, bedzie miał do czynienia z nami, Polakami.

2. –ROZSTRZELAĆ !!!! ZDRAJCĘ Polski -MARKA JURKA !!!!!!!!!!!!

3. Goszczący dziś w Rzeszowie Zbigniew Ziobro, prezes Solidarnej Polski, zaprezentował program tej partii dla rodziny. Jak zaznaczył polityk, program prorodzinny Solidarnej Polski skierowany jest do wszystkich polskich rodzin.

– To program skierowany do rodzin z jednym dzieckiem oraz z wieloma dziećmi, a także do młodych ludzi, którzy dopiero myślą nad posiadaniem dzieci. To program, którego celem jest stworzenie przyjaznego otoczenia dla polskich rodzin, otoczenia prawnego i instytucjonalnego, które pomoże polskim rodzinom w wychowaniu dzieci a także pomoże młodym ludziom w podjęciu decyzji o założeniu rodziny. Nasz program wzorowany jest na rozwiązaniach krajów Unii Europejskiej: Niemiec, Francji, Holandii, Wielkiej Brytanii. Jego głównym celem jest wyeliminowanie biedy wśród polskich dzieci. Dziś 1/4 z nich żyje w biedzie! – stwierdził Zbigniew Ziobro.
    Polecam kilka dobrych artykułów na:

4. Goszczący dziś w Rzeszowie Zbigniew Ziobro, prezes Solidarnej Polski, zaprezentował program tej partii dla rodziny. Jak zaznaczył polityk, program prorodzinny Solidarnej Polski skierowany jest do wszystkich polskich rodzin.

Główne propozycje Solidarnej Polski to między innymi: wprowadzenie powszechnego systemu świadczeń, z którego skorzysta każde dziecko żyjące w rodzinie o dochodzie poniżej 1000 zł na osobę, to jest poniżej minimum socjalnego – świadczenie do 300 zł miesięcznie na każde dziecko, w zależności od dochodów na osobę w rodzinie (świadczenie obejmie 60 proc. polskich dzieci), bezpłatne publiczne żłobki i przedszkola, wprowadzenie maksymalnych cen na podręczniki dla uczniów i tanie e-booki, przywrócenie opieki medycznej w szkołach, darmowe posiłki dla dzieci w szkołach, podniesienie ulgi podatkowej na dzieci, gwarantowana minimalna emerytura dla matek co najmniej trójki dzieci oraz dodatek do emerytury za każde wychowane dziecko, wydłużenie urlopów macierzyńskich do 12 miesięcy, powołanie Rzecznika Praw Rodziny, ulgi dla pracodawców za utrzymanie zatrudnienia matek po urlopach macierzyńskich i wychowawczych, program mieszkań dla młodych małżeństw: 50% dopłaty do odsetek plus kolejne 10% za każde dziecko w rodzinie.

Zdaniem polityków Solidarnej Polski, te główne założenia programu prorodzinnego stanowią podstawowy element polityki prorodzinnej, który może odwrócić niekorzystne trendy demograficzne oraz coraz powszechniejsze wyjazdy dzieci na emigrację.
    Polecam kilka dobrych artykułów na:

• Proszę Pana, dodałbym jeszcze wykopanie obecnego Rzecznik Praw Dziecka, który pozwala na deprawację dzieci i niszczenie dzieciom dzieciństwa, poprzez m.in wysyłanie ich od 6 lat do szkoły. Zaś te ulgi dla pracodawców to raczej nie ulgi a całkowite zwolnienie z kosztów utrzymania stanowiska pracy matki która jest na urlopie wychowawczym, bo nie wyobrażam sobie by małe przedsiębiorstwa ledwo wiążące koniec z końcem były zdolne do utrzymania takiego stanowiska i wypłay świadczeń. Zaś co odwrócenia niekorzystnych tendencji, to jak zamierzacie państwo przekonac polski ekobiety by rodziły po 6-8 dzieci, bo chyba tyle trzeba by pokonac to wielce niekorzystne zjawisko. Jak zapewnicie mieszkania dla ewentualnego wzrostu demograficznego?, jak tym ludziom zapewnicie miejsca pracy?

5. 1. Stwierdzam funkcjonowanie na portalu esbeckiej cenzury – brak możliwości zalogowania się z komputera podpadziochy…
    2. Marku Jurku! Nie da się skorzystać z usług prostytutki i nie uregulować należności. Masz parcie na szkło, jesteś celebrytom (wymowa wg Bolka), zatem umoczyłeś się dokumentnie. Szkoda!

6. Język polski jest bogaty i piękny. Uczmy dzieci tego języka także w sprawach, które są wciąż tabu. Zamiast seksu uczmy dzieci rozmnażania się i rozrodczości między innym dlatego, że inne czynności mieszczące się w zakresie słowa seks są zbędne a nawet szkodliwe dla dzieci. Źle dawać dzieciom alkohol i te resztę z seksu, która nie jest rozmnażaniem się i rozrodczością.