POLSKA

Giertych PiS obejmie stanowiska i premiera i prezydenta

24/06/2013

Roman Giertych „Po tym sondażu widać, że prezydent Komorowski nie może być pewny reelekcji. A to – wracając do początku naszej rozmowy – pokazuje, że PiS ma realną szansę na przejęcie całej władzy wykonawczej, czyli stanowisk premiera i prezydenta. „…”Dotychczas uważałem, że rządy PO są lepsze dla Polski niż rządy PiS. Dziś uważam, że obie te partie są groźne dla Polski. Partia, której lider oświadcza, że chce tworzyć rząd z postkomunistami, chce nauczania wychowania seksualnego dla kilkuletnich dzieci, opowiada się za związkami partnerskimi, forsuje dla urzędników prawo decydowania o wysokości podatków, finansuje z budżetu państwa in vitro, zmusza rodziców do posyłania sześciolatków do szkół wbrew woli rodziców, jest tak samo groźna jak partia, która ma tak socjalistyczny program jak PiS […]

Roman Giertych „Po tym sondażu widać, że prezydent Komorowski nie może być pewny reelekcji. A to – wracając do początku naszej rozmowy – pokazuje, że PiS ma realną szansę na przejęcie całej władzy wykonawczej, czyli stanowisk premiera i prezydenta. „…”Dotychczas uważałem, że rządy PO są lepsze dla Polski niż rządy PiS. Dziś uważam, że obie te partie są groźne dla Polski. Partia, której lider oświadcza, że chce tworzyć rząd z postkomunistami, chce nauczania wychowania seksualnego dla kilkuletnich dzieci, opowiada się za związkami partnerskimi, forsuje dla urzędników prawo decydowania o wysokości podatków, finansuje z budżetu państwa in vitro, zmusza rodziców do posyłania sześciolatków do szkół wbrew woli rodziców, jest tak samo groźna jak partia, która ma tak socjalistyczny program jak PiS i chce rządzić za pomocą prokuratury i tajnych służb. „….”Przemysława Wiplera. „…”A… to ten młody poseł z Prawa i Sprawiedliwości? Nie poprę. Tym bardziej że zapowiedział, iż bo wyborach będzie chciał zawrzeć koalicję z PiS. O wielu rozłamach słyszałem i w polskiej polityce, i w europejskiej, ale ogłoszenie, że wychodzi się z partii, aby zawrzeć z nią sojusz, jest ciekawym eksperymentem.”…..”Powiedział pan, że wróci do polityki, gdy będzie groźba, iż Jarosław Kaczyński wróci do władzy. To kiedy pan wraca? „….”Nie wykluczam, że jak dalej tak będzie, to PiS będzie miało większość bezwzględną po kolejnych wyborach. Więc już dziś zapowiadam, że każda inicjatywa, która powstanie między PiS a PO, może liczyć na moje poparcie i wsparcie finansowe „…..”Mam nadzieję, że gdy powstanie ta nowa formacja, to Jarosław Kaczyński pozostanie w opozycji ….(źródło)

Agnieszka Niemojewsk „Największym zagrożeniem dla struktury politycznej jest samodzielne myślenie. Myśl sama w sobie nie ma formy, materializuje się w słowie. By spacyfikować wolną myśl, trzeba jej dać gotowy język ideologii. Orwell mistrzowsko identyfikuje ten mechanizm. Stąd jego imponujące słowotwórstwo i leksykon neologizmów, które przeniknęły do języka oficjalnego i potocznego tak głęboko, że skłonni jesteśmy uważać je za naturalne. Wielki Brat, nowomowa, dwójmyślenie, myślozbrodnia, równi i równiejsi to Orwellowska spuścizna, ale i on był jedynie kopistą. Uważnym słuchaczem prawdziwych geniuszy, odpowiedzialnych za rewolucję, która zawsze była Wielka, wyższość rasy aryjskiej, błędy i wypaczenia, przestrzeń życiową, postępowość – i można tak wymieniać bez końca. „….(źródło )

—–

Mój komentarz

Dopóki PiS i Kaczyński osobiście nie zagroził pochodowi lewactwa to dal Giertycha wszystko było na tyle w porządku ,że nie widział powodu , aby zając się polityką. Nie były dla niego takim powodem seksualizacja dzieci w szkołach , związki partnerskie , życie w nędzy pod ekonomicznym , podatkowym uciskiem Obozu Pruskiego milionów Polaków . Dopiero kiedy Kaczyński mógł zagrozić lewakom Giertych się obudził .

Giertych bełkocze coś o konserwatywnym liberalizmie . Kiedy przychodzi do konkretów to jego hasła VATu na poziomie 18 procnet świadczą ,że jest w tyle za Tuskiem z 2007 roku , który proponował 15 procent . Najlepiej liberalizm Giertycha ilustruje niechęć do Wiplera , który postuluje likwidację większości podatków . Prawicowy kacyk polityczny Giertych już rzuca się na innego prawicowego kacyka Wiplera , co wpisuje si e w moje prognozy ,co do łatwości z jaką lewactwo będzie sterować prawicową antypisowską wydmuszką. Giertych zresztą za swoje poparcie reżimu dostanie prawdopodobnie ochłap w postaci koryta w Brukseli .

Lewacy potrzebują takich obłąkanych z nienawiści do Kaczyńskiego ludzi . Zoologiczna nienawiść Giertycha do Kaczyńskiego bierze się z jego strachu przed więzieniem ( http://naszeblogi.pl/32381-giertych-byl-konfidentem-tuska-w-rzadzie-kaczynskiego )

Rządy lewactwa w Polsce udowodniły ,że Ron Paul ma rację . Miliony będą żyć w nędzy . I w strachu . A obywatele i ich dzieci staną się obiektem przemocy lewicowego państwa .

Ron PaulAutorytaryzm vs. Wolność”….”Jeśli autorytaryzm prowadzi do nędzy, wojny oraz ograniczenia wolności jednostek, jeżeli jest kontrolowany przez bogate grupy interesu, ludzie powinni błagać o nastanie wolności. Z pewnością znacznie więcej sentymentu do wolności  przejawiali w czasach powstawania naszego kraju ludzie, którzy pragnęli walczyć w rewolucji skierowanej przeciwko potężnemu rządowi brytyjskiemu. „….”Potrzebujemy intelektualnego przebudzenia”….”Bez intelektualnego przebudzenia zwrot zostanie wywołany przez prawa ekonomii. Kryzys dolara sprowadzi obecny, niekontrolowany system na kolana. Jeżeli ludzie nie zaakceptują tego, że obecny kryzys wywołały: wielki rząd, pusty pieniądz, ignorowanie wolności, centralne planowanie gospodarcze, socjalizm i militaryzm, będziemy kontynuować groźny marsz ku korporatyzmowi, a nawet faszyzmowi, oraz dalszej utracie naszych wolności. Dobrobyt stanie się abstrakcyjnym marzeniem dla szeroko rozumianej klasy średniej. „….”Wszyscy głoszą swoje poparcie dla wolności. Jednak zbyt często jest to poparcie dla ich wolności, a nie dla wolności innych. Zbyt wielu ludzi wierzy, że potrzebne są granice dla wolności. Argumentują, że wolność musi być kierowana i zarządzana, w celu osiągnięcia sprawiedliwości i równości, w ten sposób zyskują akceptację dla redukcji pewnych wolności przy użyciu siły.Niektórzy decydują, jak i które wolności należy ograniczyć. Są to politycy, których celem życiowym jest władza. Ich powodzenie zależy od zdobycia poparcia wśród grup interesu.”…””Ten brak zainteresowania wolnością zapoczątkował epokę redystrybucji bogactwa przez rząd podlizujący się każdej grupie interesu, poza tymi, którzy chcieli być pozostawieni w spokoju. Oto, dlaczego współcześnie kwoty przeznaczane na politykę znacząco wyprzedzają kwoty przeznaczane na badania i rozwój oraz na efektywne działania przedsiębiorcze.”…..(źródło )

video” Wykład prof. Andrzeja Nowaka „Doktryna wojskowa Rosji”

Marek Mojsiewicz
Osoby podzielające moje poglądy , lub po prostu chcące otrzymywać informację o nowych tekstach proszę o kliknięcie „lubię to „ na mojej stronie facebooka Marek Mojsiewicz